Bert zorgt voor een komische noot bij de officiële handeling. De bouwvakker/ electriciën loopt buiten bij de ontvangst van de gasten  te bellen.  Er is duidelijk een kleine vorm van paniek bij de man. De gasten hebben niets in de gaten dat het een act is. Na de toespraken is het tijd voor de officiële handeling. Er wordt afgeteld en op de knop gedrukt ,  maar er gebeurt echter niets. De gastheer vraagt of de storingsmonteur nog aanwezig is en prompt verschijnt Bertje. Hij slaat aan het sleutelen  en vlammen en rook schieten uit de  kast met rode knop. Met vuur rook en geluidseffecten gaat hij aan de slag. Het publiek verschiet en reageert verontwaardigt. Hoe is het mogelijk, op zo'n belangrijk moment mag  het toch niet fout gaan! Na wat gerommel en gestommel vraagt Bertje aan een van de VIPS om  het nog  een keer te proberen omdat hij het zelf niet meer durft. Met veel hilariteit probeert hij schijnbaar de zaak te redden. Na de act weet hij de zaak tot een goed einde te brengen en kan de handeling voortgezet worden. Onder begeleiding van de bouwvakker worden de gasten meegenomen naar de receptie of borrelruimte alwaar een toost op het project uitgebracht wordt. Hier blijkt ook duidelijk dat Bert geen Bouwvakker is maar een topentertainer die de gasten tijdens de receptie amuseert als de goochelende tafelgoochelaar. 

Met deze act haalt u iets in huis waar uw gasten nog lang over zullen napraten.

Succes verzekerd!

Klk hier voor foto’sIn de media

Steekvlam hoorde bij ludieke act

door Minke Schuthof. maandag 18 januari 2010 | 13:19 | Laatst bijgewerkt op: maandag 18 januari 2010 | 13:26

KAMPEN - Voor de nietsvermoedende aanwezigen - onder wie wethouder Jan Wieten en de verslaggeefster - was het even flink schrikken vorige week donderdagmiddag. De enorme steekvlam en rookwolk die vrijkwamen bij de opening van het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), temidden van tientallen mensen op de benedenverdieping van Icare aan de Wederiklaan in Kampen, het hoorde er allemaal bij.

"Alles was in scene gezet", verklaart CJG-coördinator Dineke Diender. "We hadden een entertainmentbureau ingeschakeld omdat we een 'knallende en vlammende' opening van het centrum wilden. De wethouder was doelbewust niet op de hoogte gebracht."

Op de website van het entertainmentbureau uit Eindhoven ( www.eslevents.nl , klikken op 'Bouwhandelingen Bouwputhandeling en storingsact') zijn foto's te zien van de ludieke actie. De klungelende man van de technische dienst van de gemeente die het haperende kastje met rode knop onder handen nam was in werkelijkheid goochelaar/clown Bert van den Langenberg, oftewel 'Bertje'.

Diender: "Deze meneer was 's middags om een uur of twee al aanwezig en we hebben van tevoren gekeken of het mogelijk was, of alles goed zou gaan." Ook waren de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen, aldus Diender, en was een aantal mensen wel op de hoogte gebracht. Voor de meeste andere aanwezigen was het volgens haar duidelijk dat het om een stunt ging en was van paniek geen sprake.

"Het enige wat niet goed liep, was dat de nieuwe website niet meteen in beeld kwam. Maar verder was het allemaal uitgedacht en onder controle." ...............................

ESL

Bertje als bouwvakker